Hem » D2C-e-handel krever ny nærhet til kundene
D2C

D2C-e-handel krever ny nærhet til kundene

Direct-to-consumer (D2C) er en av de sterkeste e-handelstrendene akkurat nå, med framgangsrike svenske merker som Caia Cosmetics, Desenio, Stronger og RevolutionRace som selger direkte til forbruker. D2C-merker lever tett på målgruppen sin.

D2C-merkene har ofte utgangspunkt i et selvopplevd problem. Dette gir nærhet til målgruppen, og ettersom D2C-merker fjerner mellomleddene kan de bruke mer penger på produktutvikling.

I episode 172 av podcasten Netthandelstrender snakker programlederen Urban Lindstedt med Björn Påhlman Spenger, administrerende direktør og grunnlegger av Fashion Tech Group samt Emma Lindgren, head of public relations hos Svea Ekonomi.

Den sterke D2C-trenden har vært mulig fordi det i dag er enklere å utvikle og lage produkter enn tidligere. Dessuten har et stort økosystem av e-handelsleverandører gjort det enkelt å starte en nettbutikk. Via sosiale medier og influensere er det mulig å finne sin målgruppe med begrensede ressurser.

Björn Påhlman Spenger framsnakker en strategi der man går så langt at man begynner med å selge prototyper som ikke finnes som ferdig produkt for å teste interessen og få kontakt med målgruppen.

Emma Lindgren ser mange segmenter der det fortsatt ikke finnes sterke D2C-merker og spår en fortsatt sterk vekst innen D2C.

D2C handler ikke bare om startups, men også etablerte globale merker som Nike har siden 2017 valgt å slutte å selge på markedsplasser som Amazon og har kuttet ned på antall forhandlere. D2C står nå for 40 prosent av Nikes inntekter. Hvis du likte denne episoden, bør du høre på avsnitt 151 om Asket eller avsnitt 120 om RevolutionRace.

Relaterte artikler