Hem » Den norske modellen – NutraQs unike abonnementer
Gustaf Solerød Christensen, daglig leder NutraQ.

Den norske modellen – NutraQs unike abonnementer

NutraQ selger sine helse- og skjønnhetsprodukter eksklusivt gjennom en abonnementsmodell til 410 000 aktive abonnenter i ni ulike markeder. Forbrukerne har blitt vant med en abonnementsmodell for digitale tjenester, men for varer er modellen fortsatt uvanlig. Utenfor Norge finnes det knapt abonnementer på helse- og skjønnhetsprodukter.

Gjennom deres merker Oslo Skinlab, VitaeLab, Maxulin, Provexin samt Vesterålens naturprodukter solgte NutraQ for 862 millioner kroner i 2020, til Norge og en rekke ulike markeder. I fjor kjøpte Orkla Health NutraQ for 3,1 milliarder kroner.

I denne episoden snakker programleder Urban Lindstedt med Gustaf Solerød Christensen, daglig leder i NutraQ.

Fire produkter står for den største delen av salget. Ved å konsentrere seg om en håndfull produkter, kan NutraQ markedsføre seg bredt i nesten alle kanaler. Kundene segmenteres basert på hvor lenge de har abonnert på produktene. NutraQ satser stort på business intelligence. De har full kontroll på kundedata, og segmenterer kunder etter hvor lenge de har abonnert.

Finland er det største markedet, fulgt av Sverige, Norge, Danmark, Nederland, Tsjekkia, Slovakia og Polen. De har nylig også gått inn i Frankrike. NutraQ åpner alltid et lokalt kontor når de skal etablere seg i et nytt marked.

Hør også på Norges mest innovative e-handlere.

Relaterte artikler