Hem » Framgangen til RevolutionRace er basert på nærhet til kunden
Pernilla Nyrensten, administrerende direktør og medgrunnlegger om framgangen til RevolutionRace

Framgangen til RevolutionRace er basert på nærhet til kunden

Framgangen til RevolutionRace bygger på nærhet til kunden, hardt arbeid og troen på sine egne idéer. Pernilla Nyrensten, medgrunnlegger og administrerende direktør, har ofte gått på tvers av det «ekspertene» har sagt.

– Ingen trodde på idéen vår om fargeglade fritidsklær, men vi skrapet sammen 300 000 kroner til de første produktene ved å tømme kontoene våre. Nå har vi over 20 copycats bare i Norden, sier hun.

Da de på egen hånd begynte å spille inn real life hack-filmer om klærne sine, protesterte Facebook-kontakten deres, men måtte senere snu da de enkle filmsnuttene gjorde viral suksess blant kundene.

I denne episode av podcasten Netthandelstrender besøker programlederen Urban Lindstedt RevolutionsRaces heftige kontor i Borås for en samtale med Pernilla Nyrensten, administrerende direktør og medgrunnlegger om framgangen til RevolutionRace.

RevolutionRace fant en nisje i markedet med sine rimelige friluftsklær i nye fargeskalaer og med bedre passform. Etter fem år omsetter de for 300 millioner svenske kroner i løpende omsetning. De har etablert seg på flere markeder i utlandet, og selger utelukkende gjennom sin egen nettbutikk.

RevolutionRace har forsert fram en utrulling i stor skala på mange markeder for ikke å miste salgsmoment.

– Vi ble frarådet å gå inn i Tyskland, siden vi ikke var ferdige med å vokse i Sverige. Der gjorde vi heller ikke alt riktig i begynnelsen, men det var viktig for å oss å komme dit mens vi hadde framgang. Av og til er det viktig å bare «kjøre på» for å samle data så lenge man ikke svir av for mye penger.

Relaterte artikler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *