Hem » Gamera setter gjenbrukstrenden i Norge
Frederik Berg, daglig leder Gamera

Gamera setter gjenbrukstrenden i Norge

Gamera pløyer ny mark innenfor norsk e-handel gjennom å satse på å selge brukte gaming-PC-er – billigere og mer bærekraftig enn nysalg. Trikset er å bytte ut skjermkortet på brukte kontormaskiner.

Bak satsingen ligger det en ekte vilje til å gjøre gaming mer bærekraftig og tilgjengelig for alle. Utfordringen er å lære norske forbrukere å ville kjøpe brukt. I tillegg gjør lovgivningen rundt det å selge brukt det vanskelig.

Netthandelstrenders programleder Urban Lindstedt har besøkt Gamera i Sandefjord for å snakke om e-handel med Fredrik Berg, daglig leder og medgründer i Gamera.

Gründerne Fredrik Berg og Anders Sildnes hadde til sammen 27 års erfaring med å selge PC-er online, hos blant annet Komplett, da de startet Gamera i vår.

–Jeg hadde det fantastisk bra hos Komplett, men jeg ville ut på dette eventyret, sier Fredrik Berg, daglig leder og medgründer i Gamera.

Alle på Gamera er gamle PC-nerder. For å ha full kontroll på prosessene har Fredrik Berg selv oppgradert og testet et stort antall brukte datamaskiner, men de skal ansette flere i nærmeste fremtid.

Gamera holder til i samme bygning som Garagetid noen kilometer utenfor Sandefjord. Dette er Komplett-land, hvor de fleste e-handelsbedrifter har sin opprinnelse i den norske e-handelsgiganten. Noe som har skapt sterke nettverk.

Ifølge Stiftelsen Elektronikkbransjen er det mobiltelefoner og kjøleskap som er de mest populære produktene å handle brukt, enligt Ehandel. 54 prosent av nordmenn sier de vil vurdere å kjøpe et brukt elektronikkprodukt dersom det er en mulighet, mens 17 prosent er usikre. Bare 29 prosent sier de ikke er interesserte i å kjøpe brukt, sier Marte Ottemo, kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen till Ehandel.

Hør også på Inet ønsker å bli venn med kundene sine.

Relaterte artikler