Hem » Inet ønsker å bli venn med kundene sine
Inet

Inet ønsker å bli venn med kundene sine

Databutikken Inet opererer innenfor et segment med sylsmale marginer. De har en svært framgangsrik strategi – nemlig å være radikalt kundevennlige. Inets service og kundekommunikasjon bygger på overbevisningen om at kundene er vennene deres.

I praksis innebærer dette at Inets kundesupport hjelper ikke-kunder, at Inet nekter å prakke på kundene tvilsomme produktforsikringer, at de lar kundene kommunisere via e-post i stedet for med nettskjema, og sist, men ikke minst, at de alltid sender med en godteristang! På denne måten har Inet gjort beslag på utmerkelsen «Årets butikk» hos Prisjakt og «Årets e-handler» hos Prisjakt innen datasegmentet.

I episode 175 av podcasten Netthandelstrender snakker programlederen Urban Lindstedt med Erik Wickman, adm.dir. i databutikken Inet, som ligger i Sisjön sør for Göteborg. Erik Wickman tilhører den lille flokken av direktører som gjør e-postadressen og mobilnummeret sitt godt synlig i nettbutikken.

Entreen til Inets hovedkontor i Sisjön sør for Göteborg er nærmest tapetsert med diplomer fra de utallige gangene de i løpet av sin 21 år lange historie har blitt kåret til Årets butikk av Prisjakts brukere eller Årets nettbutikk innen datasegmentet av Pricerunners brukere.

Inet tar alltid utgangspunkt i hvordan kunden vil ha det. Det kreves en del utviklingsarbeid for å komme unna nettskjemaene – men kundene foretrekker å få supportkommunikasjonen i sin egen innboks. Den slappe praksisen hvor man skriver leveringstider i intervaller er noe de færreste kunder setter pris på. Derfor skriver Inet det nøyaktige leveringstidspunktet. Det er klart at det koster å hjelpe mennesker som har kjøpt produktene et annet sted, men neste gang kommer de til å handle hos Inet. Inet har blomstret under pandemien, men de hadde også alt på plass da svenskene begynte å kjøpe dataprodukter som aldri før. I fjor økte omsetningen med 25 prosent til 1,3 milliarder svenske kroner sammenlignet med 2019 – dette til tross for at kjeden stengte butikken i Bakarby dette året. Nettbutikken står for 75 prosent av omsetningen, og der var økningen på 32 prosent. Driftsresultatet for året havnet på 60 millioner svenske kroner – en økning på 40 prosent sammenlignet med 2019.

Relaterte artikler