Hem » På tide å øke importen fra Europa

På tide å øke importen fra Europa

Kinas null-covid-politikk er over, og fraktprisene er tilbake til normalt nivå. Samtidig har krigen i Ukraina økt den geopolitiske uroen i verden. Derfor er det viktig å utvide importlandene, og interessen for import fra Europa og USA øker.

Men kunnskap om hvordan man bygger relasjoner med kinesiske fabrikker og sikrer kvaliteten på produktene, er fortsatt avgjørende for merker og netthandlere. Å håndtere betalingene med Kina på en sikker og smidig måte er også viktig for å unngå likviditetsproblemer.

I denne episoden av podkasten Netthandelstrender snakker programleder Urban Lindstedt med Åsmund Himle, salgssjef i finansinstitusjonen Treyd og Martin Vercourter, visepresident for operasjoner hos Treyd og tidligere sjef for det svenske handelskammeret i Kina.

Under pandemien slet bedriftene med anstrengte globale vareforsyningskjeder, og netthandlere var tvunget til å bygge lager eller bruke flyfrakt for å sikre vareforsyningen under truslene fra Kinas null-covid-politikk og problemene med det globale fraktsystemet.

Krigen i Ukraina har gjort at sikkerhetene knyttet til internasjonal handel bare har økt i løpet av 2022. Og Kina kommer til å fortsette å være verdens fabrikk. Tendensen med å flytte produksjonen fra Kina til Europa fungerer for klær, men ikke for elektronikk. Derfor er spørsmålet om hvordan du finner produsenter i Kina fortsatt svært relevant. Enda viktigere er det å sikre forsendelsene dine når krig, fraktpriser og logistikkjeder skaper problemer.

Relaterte artikler