Hem » Slik vil kunstig intelligens redde nordisk e-handel
Depict

Slik vil kunstig intelligens redde nordisk e-handel

Kunstig intelligens, også kjent som AI, kommer til å forandre verden slik vi kjenner den i dag. E-handel er intet unntak – for eksempel har aktører som Amazon brukt kunstig intelligens i lang tid for å øke salgene sine.

AI-vidunderet Oliver Edholm, som ikke er mer enn 19 år, har en visjon om å tilby tjenester basert på AI til e-handlere gjennom selskapet sitt, Depict.ai, for å jevne ut banen mellom giganter som Amazon og vanlige nordiske e-handlere.

I denne episoden av podcasten Netthandelstrender snakker programlederen Urban Lindstedt med Oliver Edholm, som ble interessert i AI allerede som 12-åring, og som har grunnlagt selskapet Depict.ai. Selskapet hans bruker AI for å gi bedre produktanbefalinger til aktører med begrenset tilgang til brukerdata.

Et økende problem er at begrepene «kunstig intelligens» og «AI» brukes som buzzwords for å få kapital og oppmerksomhet. Men Oliver Edholm, som har programmert helt siden han var åtte år, og jobbet på Klarna allerede som 15-åring, bruker AI på den rette måten for å revolusjonere produktanbefalinger fra grunnen av. Og dette er bare begynnelsen.

Allerede i dag skaper aktører som Amazon massiv merverdi ved hjelp av kunstig intelligens.

Men om 50 år kommer kunstig intelligens til å kunne skape bedre kunstig intelligens, som på sin side kan skape enda bedre kunstig intelligens, og så videre. Oliver Edholm mener at dette kommer til å bli den største hendelsen i menneskets historie.

Relaterte artikler