Sør-Korea er verdens femte største e-handelsmarked, og sørkoreanerne er interessert i tydelige, nordiske merker. Sør-Korea er den perfekte inngangsporten til Kina og Japan, ettersom koreanske influencere påvirker forbrukere i hele regionen.
Men vær forberedt på å måtte forkaste «gamle sannheter» om lokalisering hvis du vil lykkes i Sør-Korea. Du blir kanskje også nødt til å se på kjøpsdataene på en ny måte hvis du vil finne ut av den koreanske etterspørselen.
I denne episoden av podcasten Netthandelstrender snakker programlederen Urban Lindstedt med Moon-Suck Song, adm.dir. og medgründer av det digitale byrået Pangora. Han har insiderinformasjon om hvordan det sørkoreanske markedet fungerer.
Det finnes en interesse for skandinaviske merker i Sør-Korea. Men der europeiske merker er minimalistiske, krever koreanere at det synes tydelig hvilket merke det er snakk om. Det er en materialistisk kultur der man gjerne vil vise fram merkene sine til verden.
E-handelen i Sør-Korea, et land med 51 millioner innbyggere, har kommet mye lenger enn det nordiske markedet. I 2020 omsatte koreansk e-handel for 136 milliarder dollar.
Her er det i tillegg andre markedsføringskanaler som gjelder enn i Europa – med unntak av Instagram, som også er populært i Sør-Korea. Den viktigste kanalen er portalen Naver, som både er en søkemotor og en klassisk nettportal. Her bruker man også lokale meldingstjenester som Kakao.
Moon-Suck Song anbefaler at e-handlere først og fremst selger fra sine egne nettbutikker framfor å bruke de lokale markedsplassene.